Rijoptimalisatie (voorheen BBS) W-02

Doel

Het terugdringen van het aantal ongevallen en het verhogen van de verkeersveiligheid door een aangepaste rijstijl.
Met deze training zal het veiligheidsbewustzijn toenemen. De chauffeur leert de beperkingen van de mens en zijn voertuig kennen zodat hij/zij in het dagelijkse werk hierop kan anticiperen.
Hierbij hoort ook criminaliteitsawareness. Rijoptimalisatie/BBS vormt een onderdeel van het SQAS-systeem. Bedrijven moeten om aan de SQAS eis te voldoen regelmatig hun medewerkers (laten) beoordelen.

Voor wie

Chauffeurs die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C of E bij C. De training is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs.

Inhoud

- Voorkomen van ongelukken en terugdringen van schades
- Defensief en anticiperend rijden
- Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
- Kennis, attitude en chauffeursgedrag
- Staat van het voertuig en brandstofverbruik
- Controle houden op en manoeuvreren met voertuigen

Deze training wordt uitgevoerd met een voertuig van de klant en uitsluitend in-company met 2 deelnemers. Let op: voertuig dient 3 zitplaatsen op kenteken te hebben.

Examen

Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een getuigschrift van THINQ als bewijs van deelname. Ook krijgen ze het beoordelingsformulier waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld. De beoordelingsformulieren worden eveneens teruggekoppeld naar het bedrijf in de vorm van een rapport.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 8 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 7 uur

Kosten

Cursusgeld: €345 (excl. 21% BTW)
Kosten uitvoeringstoezicht CCV: €22.5 (excl. 21% BTW)