Internationaal Goederenvervoer SCHRIFTELIJK

Doel

Naast de klassikale modules uit de Ondernemersopleiding bieden wij de modules ook schriftelijk aan.

U bepaalt zelf wanneer u begint en wanneer en waar u studeert. Natuurlijk houdt onze docent uw studievorderingen in de gaten en is hij bereikbaar voor uw vragen.

De module Internationaal Goederenvervoer is een branche specifieke module, dat wil zeggen dat alleen ondernemers in het beroepsgoederenvervoer deze module moeten volgen. Na het volgen van deze module is de deelnemer op de hoogte van de regels en voorschriften die voor het correct uitvoeren van een internationale vervoersovereenkomst van belang zijn.

Voor wie

De module Internationaal Goederenvervoer is onderdeel van het Getuigschrift Beroepsvervoer en dus vooral bestemd voor degenen die een transportbedrijf willen starten. Deze module is echter ook bijzonder interessant voor chauffeurs, kwaliteitsmanagers, bedrijfsleiders, administrateurs en acquisiteurs die werkzaam zijn in de transportbranche. Ook personen die vanuit hun functie in dienst van overheid of bedrijfsleven te maken hebben met de transportbranche hebben veel aan de in deze module opgedane kennis.

Inhoud

In de module Internationaal Goederenvervoer komen onder andere de instanties aan bod waar een internationaal vervoerder mee te maken krijgt. Daarnaast is er ruim aandacht voor het wettelijk kader van de Wet Wegvervoer Goederen en komen internationale regelingen en overeenkomsten aan bod. Verder wordt de Landendocumentatie, een zeer goed bruikbaar naslagwerk, behandeld.

Examen

Na afloop van de module Internationaal Goederenvervoer kan aan een online examen worden deelgenomen dat uit 30 meerkeuzevragen bestaat en 60 minuten duurt. Het behaalde certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Na het behalen van de certificaten voor de vier algemene modules en de branche specifieke module(s), ontvangen deelnemers het Getuigschrift Beroepsvervoer, dat onbeperkt geldig is.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 0 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 0 uur

Kosten

Cursusgeld: €295 (excl. 21% BTW)