Calculatie SCHRIFTELIJK

Doel

Naast de klassikale modules uit de Ondernemersopleiding bieden wij de modules ook schriftelijk aan.

U bepaalt zelf wanneer u begint en wanneer en waar u studeert. Natuurlijk houdt onze docent uw studievorderingen in de gaten en is hij bereikbaar voor uw vragen.

De module Calculatie geeft deelnemers inzicht in hoe de kosten binnen een bedrijf worden gedragen en stelt hen in staat een gedegen kostprijs op te stellen. Daardoor weten deelnemers weten welke marge nodig is en wat er maximaal is in te leveren op de tarieven. Zij zijn daardoor in staat vast te stellen of een bedrijf 'slechts’ werk binnenhaalt of een toegevoegde waarde levert waar ook een prijskaartje aan mag hangen. De module wordt specifiek afgestemd op goederenvervoer.

Voor wie

De module Calculatie is onderdeel van het Getuigschrift Beroepsvervoer en dus vooral bestemd voor degenen die een transportbedrijf willen starten. De module is ook uitermate geschikt voor planners, transportmanagers en ander (midden)kaderfunctionarissens binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer die meer inzicht willen krijgen in het berekenen van de kostprijs.

Inhoud

In de module Calculatie komen de volgende onderwerpen aan bod. Er wordt begonnen met een inleiding in de kostprijsberekening. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de exploitatiekosten van een voertuig, het berekenen van de loonkosten zodat een correcte kostprijs kan worden bepaald. Tot slot wordt de winst toegevoegd en komen de diverse tarieven in het transport aan bod.

Examen

Na afloop van de module Calculatie kan aan een schriftelijk examen worden deelgenomen dat uit een variabel aantal open vragen bestaat en 90 minuten duurt. Het behaalde certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Na het behalen van de certificaten voor de vier algemene modules en de branche specifieke module(s), ontvangen deelnemers het Getuigschrift Beroepsvervoer, dat onbeperkt geldig is.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 0 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 0 uur

Kosten

Cursusgeld: €335 (excl. 21% BTW)