5. Veiligheidscertificaat Vorkhef- of Reachtruck (4 dagdelen)

Doel

Deelnemers leren basisvaardigheden voor het veilig gebruik van de vorkheftruck of reachtruck. Deze training is met name geschikt voor deelnemers zonder enige ervaring.

Voor wie

Logistiek, magazijn- en expeditiemedewerkers die met de vorkheftruck of reachtruck werken. De minimumleeftijd van deelnemers is 16 jaar.

Inhoud

Theorie:
- Basiskennis over materiaal en materieel
- Belading en belasting
- Techniek
- Veiligheid
- Ergonomie
- Wet- en regelgeving en milieu

Praktijk
- Rijklaarcontrole
- Besturing en gebruik van de vorkheftruck/reachtruck
- Lastbehandeling en technische bediening
- Toepassing veiligheids- en verkeersregels

* Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding veiligheidsschoenen te dragen. Deelnemers regelen hun eigen veiligheidsschoenen.

Examen

Variant met THINQ examen: Na afloop wordt een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangen deelnemers het Veiligheidscertificaat Heftruck of Reachtruck van THINQ Training & Opleiding. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Variant met Spectrum examen: Na afloop wordt een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangen deelnemers het Veiligheidscertificaat Heftruck of Reachtruck. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Voor deze variant worden examenkosten in rekening gebracht (zie Kosten).

Op de variant inclusief Spectrum-examen is SOOB-subsidie mogelijk, voor de voorwaarden verwijzen wij u naar www.soobsubsidiepunt.nl.

LET OP: Dit betreft een opleiding voor de Vorkheftruck OF Reachtruck, graag bij het inschrijfformulier in de opmerking aangeven welke discipline het betreft (slechts 1 discipline mogelijk per training). Tevens in de opmerking aangeven of een Spectrum examen of THINQ examen dient te worden afgenomen.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 16 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 14 uur

Kosten

Cursusgeld: €389 (excl. 21% BTW)
Kosten Uitvoeringstoezicht CCV: €45 (excl. 21% BTW)
Examenkosten (Alleen Spectrum examen): €35 (excl. 21% BTW)