5. Veiligheidscertificaat Vorkhef- of Reachtruck (2 dagdelen)

Doel

Deelnemers zijn voorbereid op het certificatie-praktijkexamen Veiligheidscertificaat Heftruck of Reachtruck. Ze leren goed om te gaan met veiligheidsaspecten, rijvaardigheid en lastbehandeling.

Voor wie

Vorkheftruckbestuurders die in het bezit zijn van een Veiligheidscertificaat Heftruck of Reachtruck dat binnen een jaar gaat verlopen of bestuurders met geruime ervaring die geen geldig certificaat bezitten.

Inhoud

- Veilig rijden
- Rijvaardigheid
- Lastbehandeling

* Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding veiligheidsschoenen te dragen. Deelnemers regelen hun eigen veiligheidsschoenen.

Examen

Variant met THINQ examen: Na afloop wordt een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangen deelnemers het Veiligheidscertificaat Heftruck of Reachtruck van THINQ Training & Opleiding. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Variant met Spectrum examen: Na afloop wordt een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangen deelnemers het Veiligheidscertificaat Vorkheftruck of Reachtruck. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Voor deze variant worden examenkosten in rekening gebracht (zie Kosten).

Op de variant inclusief Spectrum-examen is SOOB-subsidie mogelijk, voor de voorwaarden verwijzen wij u naar www.soobsubsidiepunt.nl.

LET OP: Dit betreft een opleiding voor de Vorkheftruck OF Reachtruck, graag bij het inschrijfformulier in de opmerking aangeven welke discipline het betreft (slechts 1 discipline mogelijk per training). Tevens in de opmerking aangeven of een Spectrum examen of THINQ examen dient te worden afgenomen.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 8 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 7 uur

Kosten